Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

SU 08 HF Syd

Svenska handbollförbundet sjösatte 2018 den nya Spelarutbildningen som ger en röd tråd från förening till distrikt, vidare till J, U och A-landslag. Den nya spelarutbildningen 2.0 är synkad med NIU-gymnasierna.

Syftet med Spelarutbildningen

Handbollförbundet Syd vill utbilda och utveckla ungdomsspelare. Ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Syd vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildningen är en del i Svensk Handbolls Spelarutbildning 2.0 Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation. Fokus ligger på utbildning och inte på uttagning. Alla spelare får var med oavsett nivå.

Läs mer om spelarutbildningens upplägg och fortsättning här

Spelare födda 2008 är välkomna att anmäla sig till omgångens spelarutbildning. Varje spelare anmäler sig själv och kommer att bli kallad till tematräningar.

Första spelarutbildningstillfället är 10 eller 11 september (spelaren blir kallad till en av dagarna) och detta tillfälle är gratis då Sparbanken Skåne Ägarstiftelser går in och gör det möjligt för alla spelare i distriktet att erbjudas två spelarutbildningspass gratis. Spelaren kommer att bli kallad till en av dagarna och erbjudas två träningspass på samma dag. Träningsorterna är inte fastställda än men spelarna kommer att bli kallade utifrån geografiskt område och undvika för långa resor till dessa träningspass.

Andra tillfället med spelarutbildning pass 3-4 genomförs 15 eller 16 april, spelaren blir kallad till en av dagarna. Detta tillfälle kostar 300kr per spelare och betalning görs när kallelse till träning har skickats ut, alltså ej vid anmälan. När spelaren klickar i "kommer" i kallelsen betalas avgiften. All administration hanteras i SportAdmin.

Tredje tillfället med spelarutbildningspass 5-6 genomförs 13 eller 14 maj, spelaren blir kallad till en av dagarna. Detta tillfälle kostar 300kr per spelare och betalning görs när kallelse till träning har skickats ut, alltså ej vid anmälan. När spelaren klickar i "kommer" i kallelsen betalas avgiften. All administration hanteras i SportAdmin.

Under hösten 2023 startar Distriktlagsverksamheten för spelare födda 2008 där det är uttagningsbaserade träningar (fortfarande fri anmälan, men det sker en uttagning efter pass 7-8). Träningspass 1-6 är EJ uttagningsträningar, dessa är utbildningsträningar där alla som vill får anmäla sig.

All administration kring HF Syds Spelarutbildning och Distriktlagsverksamhet kommer att ske via SportAdmin och det är enklast om varje spelare anmäler sig själva. Här skapar varje spelare en profil och sedan bokar varje spelare en plats på antingen Spelarutbildningen och/eller Distriktsträning när anmälan är öppen. Efter anmälan sker en gruppindelning och varje spelare bli kallad till träningspass. Spelaren får en kallelse via mail (likt en matchkallelse) och spelaren behöver tacka ja/nej till passet. Nedan ser du datum och när respektive anmälan öppnar.

Anmälan SU 5-6 Spelare födda 08 - HF Syd.
Öppnar den 15/4 kl 08:00 och stänger den 1/5 kl 23:59
Klicka här för att komma till anmälningssidan. Länk till annan webbplats.

Detta gäller vid återbud
- Återbud innan onsdag 10/5 kl. 23:59 återbetalas 100% av anmälningsavgiften
- Återbud efter onsdag 10/5 kl. 23:59 återbetalas 50% av anmälmningsavgiften
- Mejla info@handbollsyd.se

 

Anmälan Tränare för spelare födda 08 - HF Syd
Vi vill skapa en grupp med er som är tränare för spelare födda 08 där vi kan nå ut med information till er som gäller spelarutbildningen.

Klicka här för att komma till anmälningssidan. Länk till annan webbplats.

Träningsdagar
SU 1-2
10 eller 11 september -22.

SU 3-4 - 15 eller 16 april -23.

SU 5-6 - 13 eller 14 maj -23. Anmälan öppnar 15 april och stänger 1 maj kl 23.59
Klicka här för att komma till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad vi fokuserar på vid varje träningstillfälle:

SU 1 - Utespelare - Individuell försvarsteknik.
Målvakater - Grunder.

SU 2 - Utespelare - Individuell anfallsteknik.
Målvakter - Uppvärmning, grunder.

SU 3 - Utespelare - Repetition av individuell försvarsteknik samt man-man-försvar.
Målvakter - 9-metersskott.

SU 4 - Utespelare - Samarbete anfall (grunder) 9M-, K6- och M6.spelarens register i zon och över zon med boll.
Målvakter - 9-metersskott.

SU 5 - Utespelare - 3-3 zonförsvarsspel samt repetition av man-man-försvar.
Målvakter - Kantskott.

SU 6 - Utespelare - Samarbete anfall (grunder) 9M-, K6- och M6-spelarens register i zon och över zon med boll.
Målvakter - Kantskott.

Hur en träningsdag planeras att se ut
Spelaren kommer att erbjudas två träningspass á 1,5h på en dag. Det kommer att vara två träningsgrupper i varje hall.
Träningsgrupp 1 tränar första passet med start ca kl 9.30
Träningsgrupp 1 tränar andra passet - Klara för dagen ca kl 13.00
Träningsgrupp 2 tränar första passet med start ca kl 13.30
Träningsgrupp 2 tränar andra passet - Klara för dagen ca kl 17.00

Varje spelare tar med egen lunch/något att stoppa i magen mellan passen, det kommer vara paus på ca 30min. Se till att vara väl förbered genom att ätit och sovit med innan.

Transport får man ordna själv. Anmälan skall ske på länkarna nedan. Det kommer vara ca 25-30 spelare på varje träningspass, blandade postitioner. Det kommer att vara två instruktörer per träningshall, en för målvakterna och en för utespelarna.

Det är viktigt att vara ombytt i god tid, träna gärna i er klubblagströja med nummer, ha med en pumpad boll, vattenflaska, ev tejp för eget bruk och måltid.

Sparbanken Skåne Spelarutbildningspass 1–2 (gratis för alla i HF Syd genom Sparbanken Skånes ägarstiftelser som bidrar till att alla får en basutbildning i handboll)

Arr: HF Syd

Spelarutbildningspass 3–4 (kostnad 300 kr för 2 träningspass)

Arr: HF Syd

Spelarutbildningspass 5–6 (kostnad 300 kr för 2 träningspass)

Arr: HF Syd

Steget efter spelarutbildningen är att Distriktslagsträningar startar. Syftet med distriktlagsträningar är att fortsätta utbilda handbollsspelare i vårt distrikt och tillsslut forma de distriktslag som kommer att representera HF Syd i Sverigecupen. Detta är två olika utbildningsblock som inte är beroende av varandra. Spelare väljer om de vill vara med på båda verksmaheterna (SU & D) eller bara den ena. Då alla inte är intresserade av att gå vägen till distriktslag finns möjlighet att de som är intresserade får anmäla sig på nytt. Så småningom tas spelare ut till distriktslag. Sverigecupen spelas normalt sett i november varje år.

Spelarutbildningspass 7–8 Distriktslagsverksamhet (kostnad 300 kr för 2 träningspass, alla är välkomna att anmäla sig. Viss selektering sker efter pass 7-8 då distriktslagsverksamheten driver dessa utbildningspass)

Arr: HF Syd

Läs mer under Distriktlagsverksamhet (D)

Publicerad: 2022-09-28

Senast uppdaterad: 2023-04-25

Författare: Camilla Rohlén

SE HIT!

Vi vill gärna att klubblagsledarna kommer och kollar på träningarna i ett utbildningssyfte.

Hör gärna av er om ni vill veta plats och tider för genomförandet.

info@handbollsyd.se


Kom gärna och titta!